Door de jaren heen hebben we bij Reflect Academy heel wat onderwijsinnovatieprojecten voorbij zien komen en kunnen vormgeven; van het ontwerpen van interdisciplinaire onderwijsprogramma’s en het ontwikkelen van ervaringsgerichte onderzoeksprojecten, tot het opzetten van nieuwe bachelor- en masteropleidingen.
Om onderwijsprojecten tot een succesvol einde te brengen, zijn wij van mening dat je méér nodig hebt dan diepgaande onderwijskundige kennis; je hebt persoonlijk- en professioneel leiderschap nodig en moet constant bezig zijn met de vraag hoe je docenten en andere betrokken meekrijgt in de vernieuwingsplannen.
In 2018 ontwikkelden we het LSI-model; Leadership in Systemic Innovation (het LSI-model, Brouwer & in ’t Veld, 2018) om houvast te bieden bij het vormgeven van onderwijsprojecten. Het uitgangspunt in dit model is dat de draagkracht voor de vernieuwingsinitiatieven grond moeten vinden in de gemeenschap van een opleiding en instelling zelf. Er is in veel gevallen een gezamenlijk leerproces nodig om de vernieuwing van echte waarde te laten zijn (we zijn wars van papieren exercities).
Door binnen onze projecten te werken met een grote betrokkenheid van docenten, studenten, bestuurders, ondersteuning en medezeggenschap, zorgen we voor duurzame en blijvende innovatie op zo’n manier dat er door opleidingen en instellingen zelf verder gebouwd kan worden op wat we samen gestart zijn.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.