Rachna is een bevlogen en ervaren opleider, adviseur, moderator en coach in het hoger onderwijs. Haar expertise ligt op het raakvlak van onderwijs, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Voor het hoger onderwijs ontwikkelde en implementeerde ze verschillende leiderschaps- en onderwijsprogramma's, waaronder BKO- en SKO programma's en opleidingen rondom de thema's communicatie en samenwerking.

Ze houdt zich graag bezig met de vraag hoe we ons onderwijs - en de onderwijsorganisatie - zo in kunnen richten dat het beste in mensen wordt aangesproken. Onder welke voorwaarden komen opleidingen tot bloei en hoe maken we het mooiste onderwijs dat we kunnen voor studenten? Rachna wordt vaak gevraagd voor het begeleiden van visie- en heidagen die een verbindende werking hebben en focus brengen.

Daarbij is ze met haar brede ervaring in het hoger onderwijs en een sterke sparringpartner en coach voor mensen met sleutelposities in onderwijsorganisaties. Een opvallende kwaliteit is haar vermogen om zich in te kunnen leven in soms heel uiteenlopende perspectieven en deze met elkaar te verbinden. Collega's omschrijven haar als professioneel, invoelend, bevlogen en doortastend.
 Samen met Christianne Vink richtte ze Reflect Academy op.