Peter is een ervaren onderwijsadviseur, consultant en mentor/coach met een brede achtergrond in het hoger onderwijs. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in verschillende leidinggevende rollen; zo heeft hij onder meer leiding gegeven aan clusters van educatieve- en theologie-religie-zingevingsopleidingen, waaronder het toonaangevende Teacherscollege van de Hogeschool Windesheim.
Als consultant en adviseur in het hoger onderwijs richt Peter zich op het helpen vormgeven van duurzame- en impactvolle vernieuwingen die eraan bijdragen dat er voor iedere student een stimulerende leeromgeving gecreëerd kan worden. Peter vindt het belangrijk om bij te dragen aan een lerende cultuur, niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers in het hoger onderwijs.

‘Leidinggeven is vertrouwen en ruimte geven voor handelen, reflecteren en leren in dienst van kwaliteit en professionaliteit’

Collega’s beschrijven Peter als een kundig adviseur die ruimte, visie, overzicht en vertrouwen brengt en aan wie complexe en uitdagende vraagstukken en projecten toevertrouwd zijn. In zijn rol als mentor wordt hij dikwijls omschreven als een ‘rots in de branding’ en wordt hij geprezen om zijn diepgaande en brede kennis van het hoger onderwijs in Nederland.