Een adviserende en begeleidende rol voor teams en opleidingen is Silke niet vreemd. Silke is een betrokken en ervaren opleider, adviseur en coach in het Hoger Onderwijs. Ze is sterk op het gebied van projectbegeleiding, vak- en curriculumontwikkeling, groepsdynamica, docentprofessionalisering (o.a. BKO, coaching), opleidingscommissietrainingen.

In mijn werk ben ik geïnteresseerd in de mens en in zijn omgeving. No man is an island! Bij individuele vraagstukken verbind ik dit ook met de context waarin het plaats vindt. Terwijl bij team- en projectbegeleiding ik juist de impact op het individu niet uit het oog verlies.

Opdrachtgevers werken graag met Silke vanwege haar ervaring en haar enthousiaste en betrokken stijl. Zij begeleidt op een creatieve, doelgerichte en professionele manier waarbij zij verschillende perspectieven en patronen bespreekbaar maakt. Zij kan nauwkeurig en zonder oordeel dynamieken aankaarten, zodat er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden. Silke is ook getraind in systemisch en psychodynamisch denkkader: dit betekent dat zij naast de bewuste processen ook oog heeft voor de onbewuste processen die er kunnen spelen.

Anderen omschrijven haar als doortastend, betrokken, deskundig, energiek, humoristisch en open. Voorop staat: 'als je Silke iets vraagt kan je erop vertrouwen dat het goed komt'.